Oriana · Usuń swoje dane

Twórca: Fırat Aktaş · Aplikacja: Oriana (com.firataktas.israk) · Kontakt: aktasfirat682@gmail.com · Aktualizacja: 3 października 2026 r.

Usuń wszystko w aplikacji

Oriana nie ma kont. Twój cel, szczegóły profilu, historie, pliki audio, karty i dziennik są w twoim telefonie oraz, jeśli jest włączona, w kopii zapasowej samego telefonu (iCloud lub Google); nigdy na naszym serwerze. Aby usunąć je wszystkie z telefonu: Ja › Twoje dane › Usuń wszystko. Dzieje się to od razu i nie da się tego cofnąć. Odinstalowanie aplikacji też usuwa je z telefonu. Dane zapisane w kopii zapasowej telefonu usuwa się w jej ustawieniach; nie mamy do nich dostępu.

Jeśli chcesz najpierw zachować kopię, użyj Ja › Twoje dane › Eksportuj. W eksporcie widać też losowy identyfikator urządzenia, który przyda się, jeśli zechcesz usunąć wpis na serwerze.

Co przechowuje serwer

Gdy historia jest pisana albo nagrywana, twoje imię, cel i szczegóły profilu trafiają na serwer, historia powstaje i wraca do telefonu. Ten tekst i nagranie nie są przechowywane: przechodzą przez pamięć operacyjną i znikają, gdy tylko odpowiedź zostanie wysłana.

Na serwerze mogą istnieć cztery rodzaje wpisów. Pierwszy to mały licznik powiązany z losowym identyfikatorem urządzenia: liczba tekstów, nagrań i odczytanych zdań z danego dnia, łączna liczba nagrań i dzień ostatniego użycia. Służy do obsługi bezpłatnej pierwszej historii i dziennych limitów i nie zawiera imienia, celu ani tekstu historii. Dzienne liczniki zerują się każdego dnia, a wpis jest usuwany automatycznie po 90 dniach nieużywania. Drugi to zapis dni, w których otwierasz aplikację: losowy identyfikator urządzenia, język, typ telefonu (iOS lub Android) oraz dzień, w którym nastąpił każdy z pierwszych kroków, takich jak pierwsza historia czy pierwsze nagranie; nie zawiera imienia, celu ani tekstu historii i jest usuwany automatycznie 90 dni po ostatnim otwarciu aplikacji. Trzeci to krótki raport techniczny, który trafia na serwer, gdy w aplikacji wystąpi nieoczekiwany błąd: komunikat błędu i miejsce, w którym wystąpił, wersja aplikacji, typ telefonu i krótki skrót identyfikatora urządzenia; jest usuwany automatycznie po 30 dniach. Czwarty istnieje tylko wtedy, gdy została wysłana opinia: wybrany powód, wpisany tekst, język, wersja aplikacji i platforma, informacja, czy masz subskrypcję, lektor, styl, numer historii, liczba odsłuchań i język historii oraz krótki skrót identyfikatora urządzenia; jest przechowywany przez 24 miesiące i nie zawiera imienia, celu ani tekstu historii. Możesz poprosić o usunięcie każdego z nich.

Na potrzeby sprawdzania subskrypcji ten sam losowy identyfikator urządzenia jest zestawiany za pośrednictwem RevenueCat ze statusem subskrypcji przekazanym przez sklep, a także jest znany usłudze Superwall, która wyświetla ekran subskrypcji. PostHog, który anonimowo mierzy użycie ekranów, nigdy nie otrzymuje identyfikatora urządzenia; jego wpisy są powiązane z jego własnym losowym identyfikatorem i jego wpisy są powiązane z jego własnym losowym identyfikatorem i nie można ich powiązać z Tobą.

Jak poprosić o usunięcie wpisu na serwerze

Napisz na adres aktasfirat682@gmail.com z tematem „usunięcie danych”. Dołącz identyfikator urządzenia z Ja › Twoje dane › Eksportuj, żeby można było znaleźć wpis. Prośby realizujemy w ciągu 7 dni i potwierdzamy to na piśmie.

Co jest usuwane, a co zostaje

Pełny opis znajdziesz w polityce prywatności.